tedavisi, belirtileri, Hakkında Bilgi, Nedir

Kabızlıkta Beslenme

Kabızlığın çeşitli sebepleri vardır. En belirgin sebepler ise az sulu ve az posalı gıdalarla beslenme ayrıca hareketsiz yaşantıdır. Şayet ansızın kabızlık oluşuyosa ihmal etmeden hastaneye ulaşmak gerekir, barsak tıkanmaları söz konusu olabilir.

Bazı kişilerde yanlış beslenme alışkanlıkları sayesinde kabızlık uzun süreli olabilir. Bu durumlarda egzersize ve uygun beslenmeye önem vermelidir.

Her sabah düzenli olarak en az yarım saat egzersiz yapmanın ve kahvaltıdan önce bir kaşık kayısı ya da erik marmelatını yedikten sonra üzerine bir bardak su veya ıhlamur içmenin mutlaka faydasını göreceklerdir.

Beslenme alışkanlıklarınızda meyve suyu yerine taze meyve, beyaz ekmek yerine kepek ekmeği, kırmızı eti azaltarak bakliyatları örneğin nohut, mercimek, barbunya gibi posalı gıdaların tercih edilmesi gerekir. Yemek pişirirken de normal oranlarda yağ kullanılmalıdır.

kabizlikicinBazı meyveler barsak hareketlerini artırması sebebiyle armut, erik ve kayısı ile hoşaf yapılarak yemek yanında tüketilmelidir.

Çay tüketiminde de dikkat edilmesi gerekior, özellikle kabızlık hallerinde çay hiç önerilmez ya da açık ve limonlu tüketilmesi önerilir.

Beslenme alışkanlıklarında yapılacak değişikliklerle barsak hareketleri hızlanacağından sorunlar giderilecektir. Kabızlık genel anlamda beslenme bozukluğuna dayalı hastalıktır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Güncel Konular