Beyin İltihabı – Ensefalit
Ensefalit “beyin iltihabı” anlamına gelir. Belirli bir virüs beynin enflamasyonuna sebep olur. Ciddi ve hayati tehlike arz eden bir hastalıktır.
Bu hastalık iki şekilde ortaya çıkabilir: “birincil ensefalit” ve “ikincil ensefalit”. Hastalığın birincil biçimi daha ciddi iken, ikincil biçimi daha yaygın görülür. Ancak ikincil ensefalit daha hafif bir hastalıktır. Doktorlar birincil ensefalit vakaları ile daha sık karşılaşmaktadır.
Doktora görünmek ve zamanında tedavi görmek hastalığın tedavisi için çok önemlidir çünkü hastalığın seyri önceden tahmin edilememektedir.
Hafif ensefalit vakalarında görülen belirtiler aşağıdaki gibidir:
– Ateş
– Baş ağrısı
– İştah kaybı
– Yorgunluk ve uyuşukluk hissi
Daha ciddi vakalarda ise aşağıdaki belirtiler yaşanmaktadır:
– Çift görme
– Konuşma bozukluğu ve zihinsel karışıklık
– Bulantı ve kusma
– Denge bozukluğu
– Boyunda sertleşme
– Sara nöbetleri
Ensefalit için önerilen modern tıp tedavileri:
Ensefalit tedavisi ikiye ayrılır. Birinci tedavi belirlenen bir mikroba karşı verilen ilaçlarla sürdürülür. İkincisi ise vücut direncini arttırıcı ve ensefalitin sebep olduğu belirtileri düzeltmeye yarayan destekleyici tedavidir. “Asiklovir” gibi anti-viral ilaçlar kullanılır. Asiklovir, toksik olmayan bir ilaçtır.
Doğal sağlık tedavileri
Enfeksiyon esnasında doğal sağlık tedavilerinin uygulanması uygun değildir ancak yine de bazı yöntemler doktora danışılarak kullanılabilir:
• Homeopati alanında kullanılan bazı maddeler modern tıp tedavilerinin destekleyicisi olarak kullanılabilir. Çocuğunuz uyuyor olsa bile, bazı homeopatik maddeleri dudaklarının arasına kıstırarak tedavi uygulayabilirsiniz:
• Çocuğunuzun yüzü kızarmışsa ve gözleri yerinden fırlayacak gibi olmuşsa güzelavrat otu kullanabilirsiniz.
• Özellikle uyuşuk bir hal alan bebekler için güzelavrat otu kullanılabilir.
• Baş dönmesi, titreme ve güçsüzlük hissi gibi durumlarda homeopati alanında “gelsemium” adı verilen madde kullanılabilir.
• İyi bir homeopati uzmanının tavsiyelerini alarak doğal sağlık terapilerine başlamanız önerilmektedir.
• Çocuğunuzun bağışıklık sistemini güçlendirmek için C vitamini ve çinko tedavisine başlayabilirsiniz. Çocuğunuz ensefalit tedavisi görüyorsa, vitamin takviyesine başladığınızı doktorunuza bildirmelisiniz.
• Ekinezya anti-viral bir özelliğe sahiptir. Ekinezya bağışıklık sistemini de güçlendirdiğinden ensefalit tedavisine katkıda bulunabilir.
• Hastalığın tedavisinde, iyileşme sürecinin hzılandırılmasında ve bağışıklık sisteminin kuvvetlendirilmesinde taze sarımsak kullanılmalıdır.
• Çocuğunuz kendisini huzursuz hissederse kendisine papatya çayı içirebilirsiniz.
• Papatya, lavanta ve nane ya da çay ağacı yağı ile çocuğunuzun alın bölgesine soğuk kompres yapabilirsiniz.