tedavisi, belirtileri, Hakkında Bilgi, Nedir

Bebeğin Gazı Nasıl Çıkarılır?

Bebeğin gazını çıkartmak: Bütün bebekler, sütlerini içerken hava yutarlar. Bu da karınlarında hava kabarcıkları mey­dana getirir. Yutulan hava miktarı bebekten bebeğe değişir. Kimi bebekler biberonun yarısını içtikleri zaman geğirmek zorunda kalırlar. Kimileri ise biberonu bir seferde tamamlayabilirler.

Bebeğin gaz çıkarmasına birkaç şekilde yardım edebilece­ğinize göre bu şekillerden en uygununu kendiniz seçersiniz. Bi­rinci şekilde, bebeği dizlerinize oturtup, midesini okşarsınız. Başka bir usul de ayakta, bebeği kucağınıza alıp omzunuza yas­lamak ve sırtına hafif hafif vurmaktır. Bebek seğirirken yedikle­rinden bir kısmını da çıkarabilir, yani kusabilir; bunun için om­zunuza bir bez parçası yayın. Kimileri çok çabuk ve kolaylıkla gaz çıkarır. Kimilerinde ise bu iş güç ve yavaş olur. Bebek ga­zını çıkarmakta güçlük çekiyorsa, birkaç saniye yatırıp sonra yeniden omzunuza doğru kaldırın. Beslenme sırasında çocuğun gazını çıkarmaya, ancak bebek fazla hava yutmak yüzünden em­ziği bıraktığı zaman teşebbüs edin: Doktorunuz hava yutmadan doğan bu sıkıntıya «aerofaji» adı verecektir. Her yemekten son­ra bebeğin gazını çıkarmasına yardım etmek gerekir. Bu ihmal edildiği zaman bebeklerin çoğu rahatsız olurlar. Kimileri ise bu ufacık ihmal yüzünden karın ağrısına tuttulur. Bebeğiniz çok güç gaz çıkarıyor ve gaz çıkarmadan yattığında da fazla bir rahatsız­lık duymuyorsa gaz çıkarması için birkaç dakikadan fazla uğraş­mayın.

Sırası gelmişken şuna da dikkatinizi çekeyim; Bebek bol «01 ya da mama emdiği zaman, karnı, tecrübesiz anneleri endişelen­direcek kadar şişer. Buna şaşmayın; bebeklerin bir öğünde İçtik­leri süt miktarı, yetişkin bir insanın gövdesine göre yediği yiye­ceğe oranla fazladır. Şöyle düşünün: 55 kilosunuz ve bir seferde 2 kilo sütü birden içiyorsunuz. Sizin de karnınız şlşmez mi?

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Güncel Konular