tedavisi, belirtileri, Hakkında Bilgi, Nedir

Aşırı Adet kanamaları

Aşırı adet kanamaları, normalden daha fazla kan kaybına neden olan ve 7 günden fazla süren adet dönemleridir. Bu adet dönemleri, adet görmeye yeni başlamış genç kızlarda ve menopoza girmesi yaklaşmış kadınlarda yaygın olarak görülür.

Aşırı adet kanamalarının bir de ağrılı geçmesi, pelvik inflamatuar hastalığı, spiral aleti (IUD) veya endometriyozdan kaynaklanabilir. Adet döngünüzün son zamanları yoğun geçiyorsa, bu durum bir düşüğün göstergesi olabilir,

Bazı kadınlarda, yoğun dönemler, yumurtlayamamaktan kaynaklanır, Progesteron hormonunun düzeyinin, rahim zarının kanamasını düzenleyemeyecek kadar düşük olması, uzun ve tahmin edilemeyen adet dönemleriyle sonuçlanır.

Düşük yapma ihtimalinizin olabileceğini düşünüyorsanız, doktorunuza başvurun. Bu durumda, doktorun, içeride kalan dokuları temizlemek için dilatasyon ve kürtaj yapması gerekebilir. Eğer birden fazla yoğun dönem geçiriyorsanız da doktorunuzu görmenizde fayda vardır.

Böyle bir durumda da doktor, pelvik muayene yapıp, pelvik ultrason, endometriyal biyopsi veya aşın kanamanın kaynağını tespit için, rahminizi muayene etmek üzere histeroskopi yapma ihtiyacı duyabilir.
Tedavi, bu durumun altında yatan nedene bağlıdır. Spiralin çıkarılması, kanama ve ağrıyı gidermeye yardımcı olabilir. Demir eksikliğine bağlı anemiyi önlemek için, aşırı kanaması olan kadınlarda, demir ilaveleri çoğunlukla tavsiye edilir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Güncel Konular