Artroskopik Ameliyat
Atroskopi; artroskop olarak adlandırılan ince, ışıklı, optik bir tüpün, bir eklem içindeki rahatsızlıkları görüntülemek, teşhis ve tedavi etmek için kullanılmasıdır.
Artroskopik ameliyatta doktor, birkaç ince insizyon (keşi) (düğme deliği büyüklüğünde) yapar ve eklemin içini büyütmek ve ışıklandırmak için ucunda küçük bir lens ve ışıklandırma sistemi oian kalem boyundaki aletleri içeri sokar.
Cerrah, küçük birTV kamerasına bir artroskop bağlayarak, açık ameliyat için gerekecek büyük bir insizyon (keşi) yapmak zorunda kalmadan vücudunuzun içini görebilir. Diz, bir artreskop aracılığıyla en sık görüntülenen ve ameliyat edilen eklemdir fakat (omuz, dirsek, ayak bileği, kalça ve el bileği gibi) diğer eklemler de bu yolla “görüntülenebilir”
Tetkik edilen bölgeyi lokal anestezi ile uyuşturduktan ya da çok ağrılı bölgeler için sizi uyutacak olan genel anestezi uyguladıktan sonra doktorunuz bir insizyon (keşi) yapar ve artreskobu hareket ettirerek doğru yere yerleştirir. Ekleminize, görüşü arttırmak ve eklemi genişletmek için steril bir sıvı enjekte edilebilir.
Başka aletler de sokmak ya da daha iyi bir görüş için başka birkaç insizyon (keşi) daha yapılabilir.Artroskopik ameliyat genellikle yaklaşık olarak bir saat sürer. Çoğu vakada, aynı gün eve dönebilirsiniz. Kendinizi hemen günlük aktivitelerinize dönebilecek kadar iyi hissetmenize rağmen doktorunuz tedavi edilen eklem üzerine en az bir hafta bası uygulamaktan kaçınmanızı tavsiye edecektir.