Alkolün Sağlığa Zararları
Alkol önce tat alma sinirlerini uyuşturur, sonra midenin fazla asit salgılamasına neden olur. Ayrıca; alkol hangi miktarda olursa olsun beyin hücrelerini öldürür.
Sağlığı olumsuz etkileyen bir alışkanlık da, insanların çok miktarda ve devamlı alkol tüketmeleridir. Alkol-sağlık ilişkisinde, kalp sağlığı için bir kadeh kırmızı şarabın yemeklerde tüketimi tavsiye edilirse de alkol vücut için sağlıklı bir madde değildir. Vücudun işleyiş seyrini bozucudur. Alkolün vücuttaki serüveni şöyledir:
Vücutta Alkolün Oluşturduğu Değişiklikler
Alkol önce tat alma sinirlerini uyuşturur. Sonraki istasyon ise midemizdir. Mide, alkolü atabilmek için daha fazla asit salgılar, ama bunu başaramaz. Alkol, ince bağırsakta, metabolize olarak parçalanır, kalori açığa çıkar, geriye su ve yine kana karışmaya devam eden metil alkol kalır. Az miktarlarda alınan alkol kalbi harekete geçirirken, büyük miktarları kalp kasına zarar verebilir. Alkolün seyir defterinde son istasyon karaciğerdir. Karaciğer yapabildiği sürece vücudu zehirden anndırmaya çalışır. Karaciğer olmasa, daimi sarhoşluk olur…
Sürekli içenlerin karaciğerleri Önce yağlanır. Daha sonra ise büyür ve bu sağlıksız gidiş, sonunda tehlikeli bir hastalık olan siroza dönüşür.
Alkol, hangi miktarda olursa olsun, beyin hücrelerini öldürür.