tedavisi, belirtileri, Hakkında Bilgi, Nedir

Myomektomi

Rahimde gelişen selim huylu urların alınma işlemine Myomektomi denilmektedir. Myomektomi işlemi sırasında urlar alınırken rahim, tüpler ve overlerin anatomik durumları korunmaya çalışılır.

Daha çok da doğum yapmamış kadınlarda tüpler ile urların olduğu yerler arasında bağlantıya çok dikkat edilir ve yumurta hücrelerinin geçişlerinin korunması gerekir.

Myom kütleleri rahim duvarında gelişirler bu sebeple regl kanamasının olağandan fazla görülmesine sebep olurlar. Gebelik dönemlerinde nadiren de olsa ağrıya neden olabilir. Bir sebeple oluşmazlar ve kanserleşme ihtimali de çok düşüktür.

myomMyomlar genel anestezi altında bir ya da iki saat sürebilecek operasyon ile alınır. Yalnız ameliyat süresi myomların sayısı ve büyüklüğüne göre değişebilir.

Operasyon sırasında idrar torbasına takılan sonda ile idrar çıkışı gözlenir. Operasyon sonrasında kanama ihtimalinden şüphe duyulduğunda karın boşluğuna konulan dren ile kanamalar boşaltılır. Genel olarak dren bir ya da iki gün sonra çıkarılır.

Şayet kanama durdurulamazsa rahim alınmak zorunda kalınır. bu anlamda ameliyat öncesinde sitolojik inceleme ihmal edilmemeli. Çıkarılan myomların da patolojik inceleme yapılması gereklidir. Ameliyat sonrasında hastanın durumuna göre hastanede kalış süresi üç ya da yedi gün olarak değişebilir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Güncel Konular