tedavisi, belirtileri, Hakkında Bilgi, Nedir

Diş Gıcırdatma

Diş gıcırdatma, uyku esnasında dişleri birbirine sürterek gıcır­datma alışkanlığıdır. Yatak partne­rini uyandıracak derecede sesli olabilir ve çene o derece sıkılır ki, gıcırdatma diş minesini aşındı­rabilir ve bu diş köklerinin gevşe­mesine yol açabilir.

Diş gıcırdatma, genellikle stres ya da gerilimden kaynaklanır ve psikoterapi yoluyla, altta yatan sebebin bulunması suretiyle tedavi edilir. Dişçiniz, dişlerinizin zarar görmemesi için geceleri takaca­ğınız bir dişlik hazırlayabilir.

Dişlerin birbirleri ile sürtünmesi sonucunda oluşan bir hastalıktır. Bu hastalık “bruksizm” adıyla da bilinmektedir. Diş gıcırdatma kişinin bilinçsiz olarak gerçek­leştirdiği bir durum olsa da, ortaya çıkan sesler başkaları tarafından duyulabilmek­tedir. Bu hastalık çocuklar arasında oldukça yaygındır ve genellikle uyku esnasın­da görülür. Diş gıcırdatma tehlikeli bir hastalık değildir, ancak diş minelerinin çat­lamasına neden olabilir. Birçok çocuk gerginlik ve öfke gibi psikolojik nedenlerden dolayı dişlerini gıcırdatmaktadır.

Diş Gıcırdatma için önerilen modern tıp tedavileri

Çocuğunuzun duygusal sorunlarının çözülmesi oldukça önemlidir. Duygusal so­runların çözülmesinde ilerleme kaydedemediyseniz ya da duygusal sorunlar çö­züldüğü halde diş gıcırdatma alışkanlığının önüne geçemediyseniz, diş gıcırdat­masını önlemek amacıyla özel olarak satılan ve çocuğunuz uyumadan önce ağzının içine yerleştirebileceğiniz damaklıklardan alabilirsiniz.

Doğal sağlık tedavileri

• Uzun zamana yayılan homeopati tedavileri söz konusu hastalığın tedavi­sinde etkin rol oynamaktadır. Bu hastalığın tedavisinin uzun zaman alma­sının nedeni hastalığın psikolojik kaynaklı olmasıdır. Homeopati uzmanları tarafından “arsenik” maddesi kullanılarak hazırlanan karışımı çocuğu­nuza gece yarısı saat 2 ya da 3′te vererek diş gıcırdatma hastalığının tedavi­si için etkili bir adım atmış olursunuz.

Bitkisel tedaviler çocuğunuzun sinir sistemini rahatlatır ve sakinleştirir. Kedi otu sinir sistemini rahatlatan bir bitkidir. Homeopati uzmanları tarafından kedi otu kullanılarak hazırlanan içeceği çocuğunuza günde birkaç kez ikram edebilirsiniz. Ihlamur sinirleri teskin eder ve çocuğunuzu yatıştırır.

• Bach çiçek esansları çocuğunuzun sakinleşmesi için önemli rol oynar. Ancak hangi esansların çocuğunuz için uygun olduğuna doğal sağlık uzmanınız ka­rar vermelidir. Hangi esansların hangi çocuklarda kullanılabileceğine uzman­lar karar verir. Karaağaç sorunlarla baş edememe hissinin yenilmesine, kızıl kestane ise başkalarının sağlığından aşırı derecede endişe duyma korkusunun atlatılmasına yardımcı olur. Hiçbir soran olmaksızın ortaya çıkan gerilimlerin atlatılması için kavak ağacından alınan özlerle hazırlanan içerik uygundur.

• Lavanta, ıtır, bergamut yağları ile tatlı badem yağı ya da şeftali çekirdeğin­den elde edilen yağ karışımını çocuğunuzun küvetine damlatarak rahatla­masını sağlayabilirsiniz. Bu şekilde nedensiz olarak ortaya çıkan gerginlik durumlarını da önlemiş olursunuz.

Faydalı terapiler
Kranyal osteopati, herbalizm, duygusal sorunların çözümüne yardımcı olabilecek her türlü doğal sağlık terapisi.

Evde yapabilecekleriniz

Çocuğunuz uyku esnasında dişlerini gıcırdatıyorsa, yatmadan önce rahatlatın ve sakinleştirin, stres yapmasını önleyin. Çocuğunuzun evde, okulda, arkadaşlarının yanında ya da başka ortamlarda sinirlenmesine neden olan sorunları tespit etmeye çalışın. Küçük çocuklar vücutlarının gelişim döneminde dişlerini gıcırdatabilir. Ancak bu durum çok uzun sürmez. Bu gibi durumlarda çocuğunuzun üstüne gitmemeye çalışın. Çocuğu­nuzun dişlerini gıcırdatmasını bir sorun haline getirirseniz, durum daha da kötüleşir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Güncel Konular